Guacachile – Spicy avocadodip med masser af smag
Guacachile – Guacamolens spicy fætter
Måske har du ikke hørt om guacachile før – men du kender til guacamole. Den bløde, irgrønne dip til nachochips/spiselige-ske-lavet-af-friteret-majsmel og uundværlig til tacos. Måske er du endda en frækslagen fætter, der køber færdigblandinger eller pulvermix med creme fraiche. I det tilfælde er du kommet alvorligt på afveje!
Læs ogå: Taco Tuesday: Al Pastor – Gris med ananas
En guacamole er nemlig en chunky sag, som du ikke skal nærme dig med cremefraiche eller stavblender. Der skal avocado, løg, tomat, limesaft og koriander til. I rustikke stykker. Ikke som en søbevenlig grød. Men er du en mos-fetiscist, så kan du ånde lettet op. Når menuen står på guacachile, så må du gerne gå bananas med stavblenderen!
Læs også: Taco Tuesday #2: Taco Pescado – Tacos med paneret fisk
Guacachile adskiller sig ikke væsentligt fra de fleste danskeres opfattelse af guacamole, men du må nok finde dig i prædikatet “håbløs gringo” hvis du blander de to ting sammen. Guacachile er en spicy, men samtidig meget frisk og levende dip, og den fungerer perfekt til nogle af de lidt tunge, fritterede eller braiserede mexicanske retter. Den er et must i min Taco Pescado, og du laver naturligvis dine egne tortillas!
Læs også: Hjemmelavede tortillas til tacos – Så nemt er det
Opskrift
(4 personer)
2-3 modne avocadoer
Saften fra to hele lime
Et bundt koriander
1 frisk jalapeno eller en grøn serrano-chili (hvis du bruger syltede fra glas, så brug omkring to spsk) – men smag til, og brug til du synes den er stærk nok!
1 lille løg
2 fed hvidløg
Salt og peber
- Udsten avocadoerne.
- Bland koriander, løg, limesaft og hvidløg sammen og blend det hele. Tilsæt salt og peber
- Tilsæt chilien lidt ad gangen – eller vær en frygtløs CHEF, og bid smerten i dig, når du har tilsat for meget – indtil den er stærk nok
- Smag til med salt og limesaft, til smagen er perfekt.
- Pynt med en smule frisk koriander på toppen, hvis du er en pyntesyg dukke-Lise (som mig)
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu