Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Taco Tuesday #3: Carne Guisada – Smørmør braiseret oksekød

Taco Carne Guisada

Taco Carne Guisada

Taco Carne Guisada – taco med kødstuvning. Lyder det ikke bare charmerende? Tiden er kommet til ko i min taco-serie, efter opskrifter med gris og fisk, og den står på krydret, hjertevarm kødgryde med langtidsbraiseret spidsbryst og varme krydderier.

Læs også: Taco Tuesday: Al Pastor – Gris med ananas

Inden du begynder på selve fyldet, så finder du naturligvis opskriften på hjemmelavede tortillas frem. Ikke noget med de forfærdelige sprøde skaller fra den røde Santa Maria-pakke! Læs hvorfor lige her: Hjemmelavede tortillas til tacos – Så nemt er det

Læs også: Taco Tuesday #2: Taco Pescado – Tacos med paneret fisk

Min opskrift på Carne Guisada begynder med et godt stykke oksekød – i dette tilfælde et spidsbryst. Tykkam, bov eller klump kan dog også bruges. Vigtigst er at finde noget som egner sig til braisering, da denne ret skal stå og simre på komfuret og fylde hele hytten med autentisk og aromatisk duft for at det er HELT rigtigt. Sådan er det bare!

Gode råvarer er altid et godt udgangspunkt. Her bruger jeg et stykke økologisk spidsbryst.

Gode råvarer er altid et godt udgangspunkt. Her bruger jeg et stykke økologisk spidsbryst.

Udover en smørmør gryderet på oksekød, skal du i denne opskrift også bruge den traditionelle mexicanske tomatsalsa, Pico de Gallo. Med sin friske og skarpe smag af rå røg, chili og tomat får det tunge, kødfulde tacofyld et tiltrængt skud friskhed og modspil. På toppen masser af koriander og en frisk chilimayo. Velbekomme!

Læs også: Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa


Opskrift

1 løg
4 fed hvidløg
1 mild chili
Ca. 1/2 l oksekødbouillon
1 dåse flåede tomater
1 spsk spidskommen
1/2 tsk kanel
1 appelsin
Salt og peber (ca. 1-2 tsk. af hver + mere til tilsmagning)
Frisk koriander (til servering)

  1. Skær kødet ud i store tern. Brun kødet godt på alle sider – gør det eventuelt af flere omgange – og stil til side.
  2. Hak løg, hvidløg og chili og steg ved mellemvarme til løgene skifter farve.
  3. Tilsæt kødet igen sammen med spidskommen, kanel, salt og peber. Lad det stege sammen i 5 minutters tid
  4. Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaft og bouillon. Top op med vand indtil det dækker.
  5. Lad det simre ved lav varme – det skal kun akkurat småboble lidt – i 2-3 timer, indtil kødet er helt mørt.
  6. Server i hjemmelavede tortillas med Pico de Gallo, frisk koriander og evt. chilimayo

Velbekomme!

Det møre kød efter braiseringen. Jeg trævler mit kød – stik mod traditionen for Carne Guisada – da det så er nemmere at håndtere i en taco.

Det møre kød efter braiseringen. Jeg trævler mit kød – stik mod traditionen for Carne Guisada – da det så er nemmere at håndtere i en taco.

Taco Carne Guisada

Taco Carne Guisada

11 kommentarer

  • Mikael Damgaard

    Hej, hvor mange gram kød regner man med pr mand.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik

    Jeg har efterhånden brugt din opskrift et par gange og er helt vild med den. Vi har valgt ikke at bruge de flåede tomater, men nøjes med dem i salsaen. Jeg tilføjer også koriander og oregano. Total yndlingsfyld

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hvilken mængde oksekød passer til opskriften?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Ser så lækkert ud – har du prøvet at lave fyld til tacos med kylling?Kunne nemlig godt bruge inspiration til det

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak! Jeg har af og til lavet kyllingefyld, hvor jeg har lavet noget ala ‘chiken fajita’. Det fungerer rigtig godt! Jeg har dog ingen nedskrevet opskrift på det, men det kan nemt googles 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej,
    Jeg opdager lige, at kødet ikke står nævnt i ingredienserne. Så vidt jeg kan se.Blot til info.
    Jeg går i gang med et spidsbryst på 1,1 kg, og så ser jeg. Skal nok blive nam 🙂
    Og jeg elsker at opfindelsen “tacoskaller” får høvl (ง’̀-‘́)ง

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Hejsa!
    Jeg har planer om at give mig i kast med denne opskrift i dag, men jeg kan ikke umiddelbart se, hvornår de flåede tomater kommer ind i billedet?
    Jeg forestiller mig, det er efter man har tilsat kødet igen, og stegt det med krydderierne? 🙂

    DBH
    Emma

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Emma. Godt spottet. Det er helt rigtigt – det skal med efter kødet tilsættes igen. Jeg får rettet opskriften hurtigst muligt!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa