morten brian pedersen

Mit navn er Morten Brian. Jeg er 27 år gammel. Det her er min blog om mad og vin. Jeg er en skriverkarl med en glødende interesse for gastronomi, fødevarekvalitet og feinschmeckeri. På min blog kan du læse om mad jeg har lavet og mad jeg har spist. Der vil også være indlæg om vin. Primært champagne, orangevin, naturvin, hvid og rød bourgogne. Af og til anmelder jeg ting på min hjemmelavede Bertel-skala, og nogle gange udgiver jeg anbefalinger, hvis nogen gør det ekstra godt. Indtil videre er kun Lalou Vinbar og mmoks sluppet gennem nåleøjet.

Min madfilosofi er uden dogmer med en forkærlighed for det nordiske. Selvom jeg er en pyntesyg pincetanretter, har jeg også en svaghed for det brutalt rustikke. Jeg befinder mig lige godt med en brun bøfsandwich og en bajer på flaske, som ved veldækkede borde med hvide damaskduge, østers, kaviar, trøfler og champagne. Jeg tror på at god samvittighed og god smag følges ad. Derfor vægter jeg dyrevelfærd, bæredygtighed, sæsonbaseret mad, restemad, genbrug og økologi højt, men uden at forfalde til fanatisme. Kræsenhed ligger mig fjernt for, men jeg stiller høje krav til de ting, som jeg fylder i hovedet. Det synes jeg også du burde.

Siden hedder Morten Brian, fordi det lige så meget er en side om mig som af mig. Morten Brian lyder sjovt, og det ligger det godt i munden – og så er Morten Brian tilfældigvis det navn, mine forældre gav mig ved dåben. Jeg brænder for gode gastronomiske historier, og at være med til at fortælle dem – hvad enten det er en Masterclass i mælk eller Københavns første ostefestival. Jeg prøver at holde en skarp og kontant no-bullshit tone, og min skrivestil er blevet beskrevet som ‘friskfyragtig’. Det betragter jeg som et adelsmærke. Jeg sætter en ære i kun at skrive når (og hvis) jeg har noget på hjerte, og jeg får tyndt spyt i halsen af de uanede mængder af ligegyldigt metervareindhold der findes på nettet. Jeg prøver at holde selvhøjtideligheden ud i strakt arm, og jeg tager mine læsere alvorligt. Derfor gør jeg også en dyd ud af at varedeklarere formål, samarbejder og motiver i mine indlæg.

Jeg har netop færdiggjort en dyr og lang humanistisk universitetsuddannelse (skud ud til velfærdsstaten), og derfor kan jeg nu kalde mig cand. mag. i Film- og Medievidenskab med profil i tværmedial kommunikation. Jeg er altid på jagt efter spændende gastronomiske fortællinger; hvadenten det er fødevareproducenter, restauranter, events eller nicheprodukter. Kontakt mig derfor endelig, hvis du kan se en værdi i at få fortalt din historie. Har du andre ideer til samarbejde, hører jeg også gerne nærmere.

Har du ANDRE spørgsmål, synes du jeg er en fed fyr, en dum skid eller har du bare har lyst til at genere folk på nettet du ikke kender, så skal du også bare give den gas, og sende mig en besked på hej@mortenbrian.dk

www.mortenbrian.dk støtter:

Stop Papirspild mærket
Miljøvenligpakning