Lynsyltet spidskål – Nem opskrift på lækkert tilbehør

Taco Tuesday #2: Taco Pescado – Tacos med paneret fisk

Taco Pescado - taco med friteret fisk

Taco Pescado – taco med friteret fisk

Taco Pescado er mit hjemmestrikkede navn til denne velsmagende og farvestrålende taco-variant. Pescado er spansk, og betyder fisk – yep, så opfindsom er jeg. Det er garanteret også grammatisk forkert.

Inspireret af Hija de Sanchez

Denne opskrift er direkte planket af en variant, som jeg har fået hos Hija de Sanchez i Kødbyen. Den smager guddommeligt. Desværre er der en smule langt fra Odense til København, hver eneste gang jeg får taco-cravings. Derfor har jeg genskabt den i mit eget billede. Lidt ligesom Gud og menneskeheden, hvis vi skal helt op på den megalomane klinge.

Læs også: Guacachile – Spicy avocadodip med masser af smag

Tacoen består af (hjemmelavede) tortillas, en spicy guacachile, lynsyltet spidskål og friteret fisk, og det er uden tvivl min personlige favorit. Kombinationen af silkeblød hvid fisk omgivet af en sprød, friteret overflade, cremet avocado, syrligsødt kålcrunch og et spicy kick er til at dø for.

Læs også: Lynsyltet spidskål – Nem opskrift på lækkert tilbehør

I min version får fisken får et bad i en skøn øldej (som du kan se herunder) inden turen i den gyldne brønd, men du kan også vende den i rasp, hvis du er mere til den slags.

Enough with the talking, gringo!

Slut på snakken. Jeg har ikke mere på hjerte, andet end at den her taco er absolut fucking velsmagende!

Opskrift

(4 personer)

Friteret fisk
200 g hvid fisk (fx torsk eller kuller)
1 øl (gerne mørk)
Ca. 100 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Olie til fritering

  1. Skær fisken ud i regulære stykker ca. 3-4 centimeters længde.
  2. Bland alle ingredienserne til øldejen. Dejen skal være lind som en pandekagedej, så tilsæt melet lidt efter lidt. Måske skal du bruge mere eller mindre. Lad den hvile en halv times tid
  3. Varm olien op til ca. 180 grader. Når olien syder om en tændstik, når du stikker den ned i olien, er den varm nok.
  4. Dyp fisken i øldejen og friter den i olien indtil den er gyldenbrun
  5. Tag op, læg på fedtsugende papir og drys med en smule salt
  6. Server på hjemmelavede tortillas med lynsyltet spidskål, spicy guacachile og frisk koriander.

Velbekomme!

Taco Pescado

Taco Pescado

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lynsyltet spidskål – Nem opskrift på lækkert tilbehør