Stegt hornfisk med nye kartofler, rabarberchutney og Arla Unika Kry

Ølkogt rullepølse med urter

Det danske smørrebrødskøkken står mit hjerte meget nært, og jeg vil gerne slå et slag for Danmarks højtbelagt stolthed! Derfor denne opskrift på rullepølse, som efter min ydmyge mening rammer lige i røven af hvad en god rullepølse skal. God smag fra et svineslag, som har siddet på en glad gris (ikke noget med en gammel so med skuldersår og stress). Friske krydderurter med masser af smag. Og ØL.

I princippet er en rullepølse ikke andet end et dyreslag, som er saltet, rullet med krydderier, kogt og presset; skiveskåret og serveret på rugbrød. Den grundtanke har jeg holdt fast i, og så justeret lidt hist og her, så den bliver ekstra lækker. Krydderblandingen i rullepølsen er dér du for alvor kan sætte dit præg på rullepølsen, så det er her, du skal give den gas – find din egen yndlingsversion, og brug min opskrift som inspiration. Jeg markerer hvilke skridt du skal have med, men ellers er det op til dig selv at få din egen signatur-smag. Jeg foretrækker personligt en kraftig smag af urter, hvorfor jeg bruger løvstikke og fennikel i både kogelage og fyld.

Denne rullepølse er en lille en af slagsen, da vi kun er to i husholdningen. Selvom du ikke nødvendigvis er den lykkelige ejer af en rullepølsepresser (du kan købe dem i Superbrugsen, men de er urimeligt dyre – prøv en genbrugsforretning),  kan du alligevel godt give dig i kast med det. Du må bare finde en alternativ måde at lægge rullepølsen under pres, og så er det fint med det.

Det hele starter med et svineslag af god kvalitet. Svineslaget sidder på bugen/brystet af grisen, og hvis du har en beef med din lokale slagter, og nægter at købe svineslag af stodderen, så kan en nødløsning være at købe en ribbensteg eller svinebryst, og fjerne sværen. Jeg foretrækker den del af slaget som sidder tættest ved brystet. Det har mest smag og den bedste fedtmarmorering, synes jeg. Eller også er det en indbildt ting, og der ingen forskel er, og jeg betaler overpris for noget ligegyldigt. JEG BILDER MIG SELV IND, at der er forskel!

Ølkogt rullepølse med urter
Prep time: 30 mins
Cook time: 1 hour 30 mins
Total time: 2 hours
Ingredients
  • 1 stks. svineslag, ca. 1000 g.
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 50 g. løvstikkeblade, gem stilkene til lagen (kan du ikke finde det, kan du erstatte med andre urter, fx persille, purløg og dild)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Til lagen:
  • 1 pilsnerøl
  • 2.5 L. vand
  • 350 g. salt
  • 100 g. sukker
  • Løvstikkestilke (eller andre urter)
  • 4 laurbærblade
  • Hele rosenpeberkorn (eller sort peber)
  • 2 skalotteløg
Instructions
  1. Hak løg, hvidløg og urter, eventuelt i en minihakker.
  2. Fordel det på svineslaget og drys med rigeligt salt og peber.
  3. Rul slaget stramt, og snør svinet sammen med kødsnor.
  4. Kog vand, salt og sukker op, og køl det ned. Put rullepølsen heri, og salt den i ca. 24 timer.
  5. Efter 24 timer puttes den saltede rullepølse i en gryde med vand, øl, urter, løg og peberkorn.
  6. Kog op og skum af undervejs.
  7. Kog ved lav temperatur; og lad det simre i halvanden time.
  8. Når rullepølsen har kogt i halvanden time, slukkes for blusset og rullepølsen trækker i lagen til det er lettere afkølet.
  9. Herefter lægges pølsen i pres, gerne i en rullepølsepresser, hvis du har sådan en – ellers må du lægge noget tungt ovenpå, så den kommer under pres. Lad den stå under pres i et døgn.
3.5.3226

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt hornfisk med nye kartofler, rabarberchutney og Arla Unika Kry