Harissa - marokkansk chilipasta med bid

Hjemmelavet dukkah – orientalsk krydderblanding

Dukkah, eller ?duqqa?, er en sexet egyptisk og spicy nøddemix med masser af urter og krydderier. Typisk anvendes det til at dyppe eksempelvis brød eller grøntsager i blandingen, og ellers snacke derudaf.

Dukkah: aromatisk blandingskrydderi med smæk på smagen

Der er ikke nogen faste rammer for hvad man putter i sin dukkah, men basen vil oftest består af ristede hakkede hasselnødder, og ofte er krydderier som sesam, korianderfrø, spidskommen, salt og peber faste bestanddele i blandingen. Ordet er udledt af det arabiske udtryk for at knuse eller morte noget, og det er heri kendetegnet består ? nemlig at krydderier og nødder mortes sammen til et knasende sprødt kryddermiks. Det smager fremragende, det er pisse nemt at lave og der er som altid garanti for point på overskudskontoen, når du vælger den hjemmelavede version.

Denne opskrift er udviklet til min (nu prisvindende) opskrift på ostestænger, og smager fantastisk sammen med cremet, smeltende ost. Det smager også rigtig godt sammen med fjerkræ og lam, og generelt til retter med inspiration fra det indiske og mellemøstlige køkken, så det er bare om at komme i gang!

LÆS OGSÅ: Friteret gedeost med dukkahpanering og spicy harissadip

dukkah

Hjemmelavet dukkah med masser af smag.

Dukkah
Cuisine: Mellemøstlig
Author: Morten Brian
Prep time: 15 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 30 mins
Ingredients
  • 50 g. hasselnøddekerne
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. sort peber
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. Piment d’Espelette
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. anisfrø
  • 1 tsk. kommen
Instructions
  1. Rist nødderne på en pande til de er gyldne
  2. Rist derefter krydderier en ad gangen til de begynder at dufte aromatisk og evt. ‘poppe’ lidt på panden
  3. Put det hele i en morter og stød det til et groft pulver – alternativt kan du bruge en elektrisk kaffekværn eller hakke det fint
3.5.3226

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Harissa - marokkansk chilipasta med bid