Opskrift på Daiquiri #43 – Rasmus Greves prisvindende cocktail


Rasmus Greve: Bartender på MASH, 3. plads-vinder ved World’s Most Passionate Bartender og flot fyr
Min gode ven, Rasmus Greve Christiansen, sikrede sig flot 3. plads ved The World’s Most Passionate Bartender Competition arrangeret af Licor 43 i Barcelona. Til daglig slår han sine folder som bartender på MASH i Odense. Læs med, og få opskriften på hans prisvindende cocktail Daiquiri #43
I The World’s Most Passionate Bartender Competition var passion hovedingrediensen i jagten på vinderen, og det var grobund for en utraditionel konkurrence. Dysten gik nemlig ud på at belønne den bartender, der bedst formåede at overføre passion og karakter til sin cocktail, og ud af 16 internationale finalister endte Rasmus på en flot 3. plads – og det er jeg slet ikke ikke i tvivl om er velfortjent!
Læs også: Copenhagen Distillery – Dansk gin i verdensklasse
Faste læsere vil vide, at Rasmus er min go-to-guy, når det kommer til cocktails. Jeg har sågar fået ham til at levere et par opskrifter, og ofte tager jeg turen forbi Flakhaven og MASHs brune og blodrøde dekor for at sippe cocktails og udveksle løgnhistorier. Det er også Rasmus der fylder mine øregange (…), når der er cocktails på podcast-menuen i form af podcasten Barskabet.
Ingen skjulte dagsordner – Greven er min buddy!
Lad mig få det frem i lyset med det samme: Jeg kender Rasmus særdeles godt fra vores fælles studietid, og jeg er så heldig at kunne regne ham blandt mine gode venner – hvorvidt han er enig kan jeg naturligvis ikke sige noget om – og vi er ofte i selskab i privat regi. Men så meget destomere, er jeg slet ikke i tvivl om at placeringen er velfortjent.
Læs også: 3 cocktailopskrifter fra verdens 2. bedste bartender
Rasmus er dybt passioneret omkring sit arbejde, og er i bund og grund en kæmpe nørd. Godt nok er de kiksede, sammentapede sygekassebriller og grydehår erstattet af butterfly og læderforklæde, men princippet er det samme. Rasmus lever og ånder cocktails, og er konstant på jagt efter nye smagskombinationer og sæsonbaserede råvarer. Konstant går han og brygger på næste måneds cocktailkort og de næste signaturcocktails.
Top 3 i hård konkurrence
Det viste sig også at være en fordel i konkurrencen, hvor i alt 16 bartendere fra hele verden deltog i konkurrencen i Barcelona. Til selve konkurrencen blev deres passion og evner testet i en serie udfordringer, bl.a. parring af mad og cocktails (som jeg selv er utroligt begejstret for), og i finalen skulle finalisterne imponere dommerne med at designe en ny cocktail med Licor 43 og kaffe som hovedingredienser. På mærkværdig vis klemte tyske Martin Kramer fra Tyskland og Joe Macbeth fra England sig ind på hhv. 1. og 2. pladsen, og altså Rasmus på 3. pladsen.
Nu ved jeg tilfældigvis at Rasmus er godt og grundigt pjattet med daiquiris, så det valg giver god mening. Men det bedste af det hele er, at du nu har muligheden for at lave den hjemme hos dig selv! Og bare rolig – hvis du ikke lige er til daiquiri, eller komfortabel med koldbrygget kaffe og tør-is, så lover jeg at der kommer flere cocktails på bloggen med Licor 43 inden nytår!
Lav selv Rasmus’ prisvindende cocktail

Rasmus’ bud på en Daiquiri
Opskrift
Daiquiri #43:
Ifølge legenden forbød romerne den lokale gyldne elixir, Liqueur Mirabilis, da de kom til Spanien. De lokale fortsatte dog i smug med at producere den efter opskrifter, der gik i arv igennem årtusinder. Licor 43 blev skabt ud fra en af disse hemmelige familieopskrifter, og er krydret med 43 urter (heraf navnet). Den har en dejlig aroma med noter af vanilje og citrus, hvilket gør den utrolig anvendelig i forskelligartede drinks og cocktails. Prøv den for eksempel i kaffen, rent over is, eller blandet med ginger ale og lime.
Ingen kommentarer endnu