Taco Tuesday #3: Carne Guisada – Smørmør braiseret oksekød

Bloggen fylder 2 år

mbchampagne
Facebook sendte i for nylig en venlig påmindelse (tak, Big Brother). Jeg har åbenbart to-års jubilæum som blogger – så stort tillykke til mig! 🎊
I den anledning, har jeg rettet blikket mod bakspejlet, og kigget tilbage på hvad der er sket i den tid.
På de to år har jeg blandt andet:

Rejst til Italien, Belgien og Sverige

I forlængelse af min første mælkesmagning med Mejeriforeningen, vandt jeg en plads på enhver osteelskers drømmerejse: En tur til Bra, Piemonte, i det nordlige Italien, til verdens største ostefestival: Cheese

Med mig var mine to medbloggere, Ostesnak og anna-mad, og en række passionerede madkommunikatører, der alle var med på at ostenørde igennem med utallige producentbesøg, ostesmagninger, markedsbesøg og et hjertekarsygdomsfremkaldende osteindtag de fem dage rejsen varede. At det så samtidig var i enestående trøffel og Barolo-region gør jo heller ikke noget…

Udsigten fra vores hotel fejlede heller intet

Udsigten fra vores hotel fejlede heller intet

Hele byen var pyntet op til festivalen!

Hele byen var pyntet op til festivalen!

Bra, Piemonte

Bra, Piemonte

Ost i stride strømme

Ost i stride strømme

Derudover var jeg så heldig/dygtig at vinde en af Ost & ko-opskriftkonkurrencerne med mine friterede gedeostestænger med dip af friskost og varme krydderier.

Mine prisbelønnede ostestænger

Mine prisbelønnede ostestænger

Det medførte, at jeg sammen med Camilla fra Ostesnak blev inviteret med til den afsluttende konference i EU-hovedstaden Bruxelles, hvor vi mødte konkurrencevindere fra de andre lande og serverede vores vinder-oste-retter for konferencedeltagere fra en række europæiske lande – og så fik vi også liiiiige smagt på de sure, belgiske øl som går så fortræffeligt til ost!

Ostens svar på James Bond

Ostens svar på James Bond

Belgiske øl – i Belgien – er klart anbefalelsesværdigt

Belgiske øl – i Belgien – er klart anbefalelsesværdigt

Den seneste udlandsrejse gik til Stockholm, hvor Zacapa bød på mindfull middag og lækre cocktails i fortryllende omgivelser – et koncept, der i øvrigt kan prøves herhjemme på Gemyse d. 18. januar. _z6a3150

Omgivelser fejlede ikke noget, da der stod nærvær på menuen til Zacapa Nuet i Stockholm.

Omgivelser fejlede ikke noget, da der stod nærvær på menuen til Zacapa Nuet i Stockholm.

_z6a3193

(Mere) ost og spiritus i lange baner

Udover udenlandsrejser, så kan jeg se to gennemgående tendenser i mit blog-virke: Ost og spiritus. To mælkesmagninger, en i København og en i Odense, er det blevet til, samt en osteekskursion på tværs  af fyn i fire heats: #1, #2, #3, og #4.

Jørgen Hoff, Gundestrup Mejeri og Bryghus. Foto: Ulf Svane

Jørgen Hoff, Gundestrup Mejeri og Bryghus. Foto: Ulf Svane

Foto: Ulf Svane

Foto: Ulf Svane

Den stod bl.a. på irsk whisky og hummerhotdogs hos Hooked

Til præsentationen af Roe & Co's nye whisky

Til præsentationen af Roe & Co’s nye whisky

Til præsentationen af Roe & Co's nye whisky

Til præsentationen af Roe & Co’s nye whisky

… Besøg hos Mate Tsatlos på Kabuku, der snuppede en flot 2. plads ved VM for bartendere, og opskriften på tre af hans prisvindende cocktails.

170907_diagio_umami-8061

Mate Csatlos. Runner up ved World Class 2017

Mate Csatlos. Runner up ved World Class 2017

… To gange besøg til Københavns helt egen ostefestival, Slow Cheese Copenhagen:

Besøg på Københavns første ostefestival: Slow Cheese Copenhagen 2016

Slow Cheese Copenhagen 2017: Danmarks største festival for oste-nørder

ostefestival-i-koebenhavn3-1ostefestival-i-koebenhavn2

… Været til ostesymposium med en ostebar, der stadig giver mig åndenød bare ved tanken!

ostesymposium-for-ostenoerder5-1ostesymposium-for-ostenoerder9ostesymposium-for-ostenoerder2-1

… Og naturligvis spist og lavet en hulens masse mad!

Til åbningsreception hos Gorm's Pizza i Odense

Til åbningsreception hos Gorm’s Pizza i Odense

gorms-pizza-odense3broed-med-kefir1-1

Hjemmebagt brød med Arla Essens Kefir og surdej

fisk-med-asparges-og-brunet-smoer0

Pandestegt torskefilet med aspargesfrikassé og brunet smør

 

Pariserbøf

Mundvandsfremkaldende klassikere vol. 1: Pariserbøf.

img_6012

img_4378

Nem blæreopskrift: Rimmet kulmule, agurk, ramsløgskapers og aske

hornfisk

Stegt hornfisk med nye kartofler, rabarberchutney og Arla Unika Kry

roeraeg

Guide til verdens bedste røræg

img_9356

Confiteret svinebryst med barbecue og tyttebær

Lobsterrolls

Lobsterrolls

 

 

(Alle opskrifterne kan du finde under opskrift-kategorien i menuen i toppen)

… For ikke at tale om mit besøg ved Årets Ret med Gris

Bo Jacobsen. Den eneste mand, jeg drømmer om at få skældud af.

Bo Jacobsen. Den eneste mand, jeg drømmer om at få skældud af.

img_0238

… Eller bogreception med Brødrene Price

brdr2

Den gamle gymnastiksal i Brødrene Prices restaurant på Rosenborggade

Den gamle gymnastiksal i Brødrene Prices restaurant på Rosenborggade

… Samt naturligvis en masse andet!

Alt i alt, har det været sjovt, spændende og fedt – og jeg er vældig glad og stolt over alle de, som lægger vejen forbi og læser med.

Jeg har i det stille gået med ambitioner om at gøre noget mere ud af bloggeriet. Jeg vil hellere lægge bloggen i graven end at give slip på min redaktionelle frihed og friskfyragtige skrivestil, men jeg er dog også i tidens løb faldet til corporate-patten og er gået kommercielt – hvilket tilplastringen af reklamer og pop-ups måske havde ledt dig frem til – og blev i 2017 en del af blognetværket the bloke, som er Bloggers Delight’s netværk for mandlige moderne mænd:

Welcome to the bloke. A place where men gather to experience and explore the many-faceted ways a man can live his life. Be it the father, the fashionista or the fitness guru, the bloke offers a perspective on the lifestyle of the modern man.

Det kom i stand gennem den superflinke blogger, og ansat hos Bloggers Delight, Lasse, som også har bloggen Sidsel & Lasse. Med fare for at lyde som en spytslikkende klammert, så sender jeg lige en anbefaling til den blog med på vejen. Jeg havde forsvoret, at der nogensinde skulle være en dansksproget life-style blog (og så endda med et par, gys) som er både underholdende, velskrevet, vedkommende og læsværdig – men jeg må bøje mig og æde mine ord i mig igen. Jeg er ganske enkelt blevet fast læser, og jeg kan varmt anbefale at følge med i Sidsel og Lasses liv i marmeladefabrikken i Aarhus.

NU er det også slut med al den virtuelle autofellatio. Jeg kan ganske enkelt ikke holde til at sidde og kigge tilbage på hvor fed og jetsetter-agtig, mit blogliv er i overskriftsform. Jeg kan forsikre om, at jordforbindelsen stadig er intakt. Nogle gange går der endda flere dage imellem champagne og restaurantbesøg.

Jeg har i den seneste tid ikke udgivet så meget – og det skyldes noget så kedeligt som et rigtigt voksenjob, jeg startede i december 2017, som har taget al tid og overskud. Hvad det er, og i det hele taget et lille løft under dynen, kan jeg snart byde på. I min rus af selvfedme har jeg nemlig bildt mig selv ind, at der sidder læsere på den anden side af skærmen som har interesse i at komme et spadestik dybere end de glitrede overskrifter og polerede billeder og lære mig at nærmere at kende.

God weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taco Tuesday #3: Carne Guisada – Smørmør braiseret oksekød