Zacapa Nuet - Nærvær på menuen i Stockholm

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Pico de Gallo er en grundpille i det mexicanske køkken, og består af rå løg, tomat, limesaft, koriander og chili – og det smager fantastisk!

Læs også: Taco Tuesday: Al Pastor – Gris med ananas

Meget mexicansk mad er tungt, og ofte har det været braiseret over længere tid med enten kød eller bønner. Derfor er der tit og ofte lækre, friske salsaer til at pifte retterne op – og Pico de Gallo er en af de helt klassiske, som rigtig mange formentlige har smagt i en eller anden udstrækning.

Læs også: Guacachile – Spicy avocadodip med masser af smag

Pico de Gallo skal du bl.a. bruge til Taco Carne Guisada, men er også lækkert i en salat der kunne bruge et pift, grillet kød eller kylling – eller som fyld i tacos!

Læs også: Taco Tuesday #2: Taco Pescado – Tacos med paneret fisk


Opskrift

300 g tomater
1 stort løg
1 lime
1 bundt koriander
1-2 chilier (vælg selv hvor stærk du vil have din salsa – både i styrke og antal)
1 tsk salt

  1. Hak tomaterne meget fint og drys med salten. Rør det sammen, og det dryppe af i en sigte i ca. 30 minutters tid
  2. Hak løg så fint som du orker.
  3. Hak koriander og chili.
  4. Pres saften af limen
  5. Bland de afdryppede tomater med rå løg, chili, koriander og limesaft. Bland godt sammen.
  6. Smag til med salt og evt. mere limesaft

Velbekomme!

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Pico de Gallo – Mexicansk tomatsalsa

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zacapa Nuet - Nærvær på menuen i Stockholm