Mundvandsfremkaldende klassikere vol. 1: Pariserbøf.

Til reception hos Slagter Lund

For nylig var jeg til reception i anledningen af den nyetablerede alliance mellem den hæderkronede københavnerslagter Slagter Lund og fynske Bodebjerg Charcuteri, der er vidt berømmede i det fynske for sine lækre charcuteriprodukter, pølser og tørsaltet bacon. Resultatet er blevet til en serie ualmindeligt velsmagende kødprodukter.

img_9125

img_9123 img_9122

img_9124

Sorry, ikke-kødspiser. I dag står menuen på animalsk protein, og masser af det. Det kan dårligt være anderledes, når en slagter og en charcuteriproducent slår pjalterne sammen.

Læs også: Mundvandsfremkaldende klassikere vol. 1: Pariserbøf.

Uanset om du er flexitar, festkødspiser eller decideret ‘flæsketar’, som den gode Johan Johansen ynder at kalde sig på Instagram, så skylder du dig selv at hælde noget ordentligt i skuffen. Der er så forfærdelig meget ulækker metervareprodukter i gaspakkede plastikbakker i supermarkedernes røvsyge kølediske, som smager af gyseligt, kommer fra antibiotikapumpede, udpinte og stressede dyr og har en uklædelig laissezfaire-holdning til kvalitet.

Jeg har ikke tænkt mig at plædere for, at du skal konvertere til økologisme fra den ene dag til den anden. Ingenlunde. Økologi er ikke en trylleslagsløsning, jeg blåøjet og fanatisk prædiker evig frelse med. Men det er i nogle tilfælde et skridt på vejen til bedre dyrevelfærd, og en sundere tilgang til fødevareproduktion uden alt for mange giftstoffer og rovdrift på naturressourcer. Men vigtigst af alt, så er det ofte værdier som går hånd i hånd med etisk produktion, høj kvalitet og store ambitioner.

Fødevarekvaliteten er uden tvivl afgørende for mig. Har producenten ambitioner og et kvalitetsmæssigt udgangspunkt for sin produktion, så er det ikke afgørende for mig om det er økologi – selvom det er et plus i min bog. Hos Slagter Lund har man gennem flere generationer markeret sig som en fødevareetisk og højkvalitetsleverandør af kød uden at have en økologisk profil. Det har de valgt at fokusere mere på nu i partnerskabet med Bodebjerg. Jeg kipper med flaget og lader det økoglade hjerte svulme i brystet. Det kan kun blive godt. Ikke siden Batman og Robin har man set et bedre castet makkerpar.

img_6012 img_9129

img_9134

De søde folk i Marslev, lidt udenfor Odense, hvor de nyindviede 1100 kvadratmeter er placeret og fyldt med top-of-the-line produktionsudstyr, havde til lejligheden tændt op i grillen og bød på mundvandsfremkaldende smagsprøver, hotdogs og kolde fadøl. Solen tæskede ned, og der var ikke et øje tørt hos undertegnede.

Hotdoggen med syltede løg, hjemmelavet dressing og flæskesvær på toppen er ren porno, og har haft sin sejrsgang på festivaller sommeren over. Den er (stadig) åndssvagt god, og kan varmt anbefales, hvis den laver et comeback i næste festivalsæson. Jeg har ladet mig fortælle, at den var et solidt hit på årets Tinderbox.

På et spegepølsebugnende bord var også rigeligt med smagsprøver, og især spegepølsevarianten med nødder var jeg vild med. Fuldfed, perfekt saltet og masser af karakter fra modningen, der komplementerede den sødlige nøddesmag fortrinligt. Skarpt håndværk.

img_0835

Derudover var der også flæskesvær ad libitum, og jeg tror muligvis at jeg fik kørt en halv svineryg indenbords under mit besøg. Flæskesvær er i min bog en grotesk overset snackdelikatesse, og jeg vil gerne slå et slag for flere flæskeboljser i snackudvalget rundt omkring i det danske.

Derudover stod der på bordene glas med pateer og rillettes (rilletter? Jeg kan ikke lige greje flertalsformen af det franske i dag, sorry), bl.a. en variant, der gik lige i mit fynske hjerte. Den var med æble og hasselnød, og jeg håber noget så inderligtm at der er tale om en homage til den hæderskronede fynske klassiker ‘æwleflæsk’. Stærk smagsmæssig kombination uanset om der ligger en skjul leflen for hjemmepublikummet bag.

Det stak mig dog i hjertet, da jeg forhørte mig om indkøbsmulighederne. Foreløbig må du “nøjes” med at shoppe digitalt, da der ikke umiddelbart er en fynsk forhandler på tegnebrættet. Jeg krydser fingre for at det ændrer sig, men indtil da kan du få fat i varerne på nemlig.com. Det får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mundvandsfremkaldende klassikere vol. 1: Pariserbøf.